نیم میلیون صندلی خالی در دانشگاه آزاد - پی ان یو نیوز - PnuNews - اخبار پیام نور
6 مهر 1394
مجتبی علوی فاضل

نیم میلیون صندلی خالی در دانشگاه آزاد

معاون سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد اسلامی گفت:‌ در زمینه تعداد داوطلبان آزمون‌های سراسری و کارشناسی ارشد با کاهش مواجه بودیم و در حال حاضر 500 هزار صندلی در مقاطع کاردانی و کارشناسی بدون متقاضی است.

 

به گزارش سایت پی ان یو نیوز PnuNews.com مجتبی علوی فاضل در حاشیه برگزاری مراسم بزرگداشت دفاع مقدس و شروع سال تحصیلی جدید در دانشگاه آزاد، در جمع خبرنگاران با بیان این مطلب افزود: کاهش جمعیت و افزایش رقابت میان دانشگاه‌ها موجب شده که با مشکل صندلی خالی مواجه باشیم البته عکس این اتفاق در تحصیلات تکمیلی رخ داده است و ما با تقاضای ظرفیت مازاد مواجه هستیم.

وی با بیان اینکه یکی از سیاست‌های ما افزایش ظرفیت تحصیلات تکمیلی است، گفت: قصد داریم مقاطع و رشته‌های بدون متقاضی را با تقاضاهای جوانان تطبیق دهیم تا بتوانیم از این طریق مقطع تحصیلات تکمیلی را توسعه دهیم. البته این فرایند کیفی و زمان بر است.

علوی فاضل اضافه کرد: تا سال 96، 25 هزار عضو هیئت علمی جدید به 31 هزار نفر فعلی اضافه می‌شوند و قصد داریم سالانه 5000 عضو هیئت علمی جدید استخدام کنیم.

معاون سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد با بیان اینکه بومی گزینی یکی دیگر از سیاست‌های ماست اظهار کرد: قصد داریم با این کار شرایطی فراهم شود که جوانان مجبور نباشند برای تحصیلات تکمیلی به تهران و مراکز استان‌ها مراجعه کنند. البته بومی گزینی از سال 92 آغاز شده و در سال گذشته و سال جاری قدری افزایش یافت.

وی اضافه کرد: تا سال 91 بالغ بر 70 درصد از رشته‌های تحصیلات تکمیلی در تهران و چند استان برخوردار وجود داشت اما شرایط به گونه‌ای پیش رفت که در حال حاضر بالغ بر 30 درصد از رشته های مقاطع تحصیلات تکمیلی در تهران و مراکز استان‌ها ارائه می‌شود و 70 درصد باقی مانده در مراکز استانهای کمتر برخوردار و شهرستان‌ها توزیع شده است. علاوه بر آن امکان جابجایی پذیرفته شدگان به شهر محل سکونت را فراهم کرده‌ایم که اولویت برخورداری از این امتیاز به ترتیب با زنان، دختران و مردان و پسران است.

علوی فاضل با اشاره به کنکور به عنوان ابزاری برای پذیرش دانشجویان گفت: در حال حاضر کنکور به عنوان ابزار پایش افراد برتر کارایی خود را از دست داده است. البته در دنیا نیز کنکور منسوخ شده است.

 

معاون سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد تاکید کرد: در حال حاضر در مقطع کارشناسی و کاردانی هیچ مانع علمی برای محرومیت متقاضیان وجود ندارد اما در زمینه تحصیلات تکمیلی کار مشکل تر است چرا که توسعه آن نیاز به فراهم کردن زیر ساخت‌ها و سرمایه گذاری بیشتر دارد.

وی افزود: در کشورهای پیشرفته هر فردی امکان تحصیل را دارد اما مولفه‌ها به گونه‌ای است که او احساس نیاز به ادامه تحصیل ندارد و این وضعیت در برخی کشورها به معضل تبدیل شده،بنابراین تلاش می‌کنند تا نیازهای خود را با جذب مهاجران فرهیخته تامین کنند.

وی ابراز امیدواری کرد: شرایط اشتغال برای فارغ التحصیلان به گونه‌ای فراهم شود که دانشجویان با امید و انگیزه بیشتری تحصیل کنند.

علوی فاضل در پایان گفت: برای همه افراد امکان ورود به دانشگاه آزاد فراهم است و محدودیتی از نظر جنسیت و مکان نداریم ولی تحصیل در دانشگاه‌ها تابع ضوابط آموزشی است و برخی از افراد با گلایه از این ضوابط آنرا غیرعادی می‌دانند در حالی که اینگونه نیست.

 

قبل از ورود به دانشگاه پیام نور باید بدانید

ورودی جدید به دانشگاه پیام نور باید بدانند

دانلود لیست منابع و ارائه دروس پیام نور ترم بهمن 99 کلیک کنید

 

 

دانلود رایگان نمونه سوال با جواب پیام نور

 

 

  1. محمودی پاسخ

    بایدم این ظرفیت خالی بوجود بیاد انقدر که شهریه دانشگاه آزاد مخصوصا در مقطع ارشد و دکترا بالاست که اکثر دانشجوها توانایی پرداخت رو ندارند

  2. دانشحو پاسخ

    میخواد 50 میلیون بدی تحصیل دکترا بعد تاکی جاش پرمیشه واین 50 میلیون جبران میشه؟ میخوام نباشه. ما به لقاش بخشیدیم

  3. رحیمی پاسخ

    پروردگارا تعداد دانشجویان ما را کاهش و تعداد شاغلین ما را افزایش بده . برحمتک یا ارحم الراحمین …

  4. دانشجو پاسخ

    پول خون بها میگیره دانشگاه آزاد…
    باز صد هزار مرتبه به پیام نور
    دوستم ارشد آزاد هست اونم رشته علوم انسانی که تقریبا با ترم پایان نامه اش حدودا 15 تموم میشه براش.
    در حالی که خودم پیام نور ارشد هستم تقریبا 6 تومن شد.

  5. شاهو محمدی پاسخ

    به نظر من دلیلش تقسیم رشته شهرهای نامناس است . در بعضی استان ها به حدی در یک رشته کار شده که بیش از حد نیاز است اما در استانی دیگر اصلا کار نشده حتی در حد کاردانی .

  6. شاهو محمدی پاسخ

    با سلام
    به نظر من دلیل این مشکل عدم برنامه ریزی است. در بعضی از شهر ها در یک رشته در دو یا حتی در مواردی در چند دانشگاه مختلف پذیرش وجود دارد ، در حالی که در بعضی شهر های دیگر علارقم نیاز و درخواست ، در آن رشته هیچ دانشگاهی پذیرشی ندارد. به طور مثال در شهر محل سکونت من برای رشته های مانند تاریخ و یا باستان شناسی هیچ دانشگاه معتبری فعال نیست در صورتی که در بعضی از شهر ها در چندین دانشگاه آن هم با ظرفیت های بالا پذیرش وجود دارد. به عنوان مثال دو استان فارس و مازندران در رشته تاریخ و باستان شناسی به قدری فعال هستند که در بعضی از شهر های کوچک این دو استان در چهار دانشگاه مختلف ملی ، آزاد ، غیر انتفاعی و پیام نور پذیرش دارند و درمقابل در شهر و استان محل سکونت من جز پیام نور آن هم در مقطع کارشناسی تاریخ هیچ دانشگاه دیگری پذیرشی ندارد . در چنین شرایطی افرادی مانند من یا باید با هزینه زیاد در شهری دور از محل سکونت خود تحصیل و یا با حسرت تحصیل را رها کنم.در مقابل در شهر های مانند موارد بالا در یک شهر کوچک محلی برای رشته های مورد علاقه من پذیرش های بالا ۶۰ نفر(باستان شناسی دانشگاه غیرانتفاعی – نور – مازندران)وجود دارد. به امید روزی که رشته تاریخ یا باستان شناسی در شهر من به قدری نهادینه شود که من در حسرت یادگیری آن از دنیا نرو م. با تشکر

برای ارسال نظر از فرم زیر استفاده کنید

پی ان یو نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی کند
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید
نظراتی که غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
در صورتی که سوالی دارید باید از قسمت " پرسش و پاسخ " سایت استفاده کنید

قوانین ارسال نظر پرسش و پاسخ

 

 

 

 


نمونه سوالات پیام نور
سامانه پرسش و پاسخ اخبار پیام نور

 

این سایت هیچگونه وابستگی به دانشگاه پیام نور و مدیریت آن ندارد
کلیه حقوق این سایت ، متعلق به PnuNews.com می باشد و استفاده از مطالب با ذکر نام منبع بلامانع است .
طراحی سایت : پی ان یو نیوز
ضبط پیام صوتی

زمان هر پیام صوتی 5 دقیقه است