همه آنچه که سرپرست پیام نور در نشست خبری گفت
سرلک در نشست خبری که صبح امروز در ساختمان مرکزی دانشگاه پیام نور برگزار شد، با بیان اینکه دانشگاه پیام نور از نظر اقتصادی دانشگاهی برای محرومان است، گفت: این دانشگاه ویژگیهای منحصربهفردی دارد. دانشگاه پیام نور یک دانشگاه منبعمحور بوده که قادر به برگزاری آزمونهای متمرکز است. این دانشگاه تاکنون بیش از 2000 جلد کتاب خودآموز منتشر کرده است که منبع بسیاری از دانشگاههای برتر کشور هستند. همچنین دانشگاه پیام نور به مدد بومیگزینی تلاش کرده دانشجوها را از خانواده جدا نکند و همین امر باعث کاهش هزینههای خانوادهها شده است.
وی ادامه داد: دانشگاه پیام نور تنها دانشگاهی است که دانشجویان باید همه کتاب را امتحان بدهند و این ویژگی نیز باعث شده که دانشجویان این دانشگاه با سواد بوده و در اکثر آزمونهای سازمانسنجش و آزمونهای استخدامی افتخارآفرینی کرده و رتبههای بالا را کسب کنند.
سرپرست دانشگاه پیام نور با اشاره به انتصابش به این سمت اظهار کرد: از زمانی که مسؤلیت ریاست این دانشگاه را برعهده گرفتم، به دنبال ارتقای جایگاه پیام نور هستم و این باعث شده تا هدف پیشگامی در عرصههای مختلف را دنبال کنیم.
سرلک به ارائه نمونههایی از پیشگامی دانشگاه پیام نور پرداخت و توضیح داد: دانشگاه پیام نور در ارائه خدمات ارزان به قشر محروم جامعه و گسترش عدالت آموزشی در اقصی نقاط کشور پیشگام است. دانشگاه پیام نور تلاش کرده آموزش عالی را به محرومترین قشر کشور عرضه کند. اکنون بیش از 840 هزار دانشجو در بیش از 500 واحد پیام نور مشغول به تحصیل هستند.
وی با بیان اینکه دانشگاه پیام نور کشور را به پنج منطقه مختلف تقسیم کرده است، گفت: کشور را به 5 منطقه تقسیم کردهایم که مناطق 1 و 2 مناطق برخوردار و مناطق 3، 4 و 5 که تعدادی از استانهای محروم در آن واقع هستند، مناطق کمتر برخوردار شناخته شدهاند. شهریه ثابت پیام نور در مناطق 1 و 2، 110 هزار تومان و در مناطق 3،4 و 5 ، 88 هزار تومان است. یعنی شهریه ثابت در مناطق کمتر برخوردار 30 درصد کمتر از شهریه ثابت در مناطق برخوردار است.
سرپرست دانشگاه پیام نور با بیان اینکه میزان شهریهای که این دانشگاه برای مقطع کارشناسی اخذ میکند پایینتر از شهریه دانشگاههای مشابه است، توضیح داد: شهریهای که در مقطع کارشناسی اخذ میکنیم، 300 تا 350 هزار تومان است در حالی که دانشگاههای مشابه تا 5 برابر این شهریه را اخذ میکنند. همچنین در مقطع دکتری، قیمت تمام شده دانشگاه بیشتر از شهریهای است که از دانشجویان اخذ میکند. یعنی هزینه تحصیل در مقطع دکتری برای یک دانشجو 20 تا 25 میلیون است، در صورتی که قیمت تمام شده آن برای دانشگاه 30 میلیون تومان است.
سرلک در ادامه از ارائه وام 2.5 میلیونی به دانشجویان دوره دکتری خبر داد و گفت: دانشگاه پیام نور هر ترم 2.5 میلیون تومان وام به دانشجویان دکتری ارائه میکند.
اقدامات دانشگاه پیام نور در راستای تحقق شعار سال 93
وی با اشاره به شعار سال 93 اظهار کرد: سال 93 که از سوی مقام معظم رهبری سال اقتصاد و فرهنگ اعلام شد، دانشگاه پیام نور سعی کرد به عنوان بزرگترین دانشگاه دولتی کشور در حوزه فرهنگ اقداماتی انجام دهد که راهاندازی کرسیهای آزاداندیشی، برگزاری بیش از 420 کرسی آزاداندیشی، برگزاری آموزشی سبک زندگی که مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده، راهاندازی انجمنهای دانشجویی در صدور مجوز بیش از 520 نشریه دانشجویی برای بیان دیدگاهها، برگزاری اولین جشنواره حرکت پیام نور، برگزاری جشنواره نشریات دانشجویی بعد از 10 سال، برگزاری جشنوارههای قرآنی و کسب رتبههای اول توسط دانشجویان پیام نور، اعزام بزرگترین اردوهای راهیان نور و… از جمله این اقدامات بوده است.
سرپرست دانشگاه پیام نور ادامه داد: دانشگاه پیام نور در بخش اقتصادی هم دست به اقداماتی زد که تشکیل کمیتههایی برای مدل اقتصاد مقاومتی، برگزاری همایش ملی اقتصاد مقاومتی در دانشگاه پیام نور از جمله این اقدامات بود. از جمله دانشگاه تلاش کرد به مقاومسازی اقتصادی خود بپردازد و از اقتصاد تکمحوری که مبتنی بر درآمد دانشجو است، فاصله بگیرد.
برنامههای دانشگاه پیام نور برای تحقق شعار سال 94
سرلک در ادامه با اشاره به شعار سال 94 اظهار کرد: با توجه به اینکه سال 94 از سوی مقام معظم رهبری سال همدلی و همزبانی دولت و مردم نامیده شده و با توجه به تاکیدات دکتر فرهادی که دانشگاهها باید پیشگام تدوین راهبردها و راهکارهای تحقق همدلی و همزبانی شوند، دانشگاه پیام نور به عنوان بزرگترین دانشگاه دولتی کشور به این تاکید رهبر و وزیر لبیک گفت. به همین منظور دانشگاه کمیتهای تدوین کرد و از روسای استانها خواست تا در قالب چند محور فعالیت کنند.
وی ادامه داد: تبیین ماهیت همدلی و همزبانی، تدوین مزایا و اهمیت همدلی برای دولت، تدوین راهکارها و راهبردها برای ترویج همدلی، آینده پژوهشی در زمینه همدلی و همزبانی از جمله این محورها هستند. همچنین تصمیمی گرفته شد تا نمایندگانی از دانشجویان و کارکنان در کنار نمایندگان اعضای هیات علمی در جلسات تصمیمگیری حضور داشته باشند تا تصمیمات با درک نیازها اتخاذ شود.
دانشگاه پیام نور دانشگاهی با 60 شعبه خارجی
سرپرست دانشگاه پیام نور با بیان اینکه یکی دیگر از اهداف دانشگاه پیام نور پیشگامی در عرصه تعاملات جهانی است، توضیح داد: در حال حاضر دانشگاه پیام نور دارای 60 شعبه خارجی و 10 نمایندگی مستقیم خارجی در کشورهای مختلف آمریکای شمالی، اروپایی، آسیایی است. همچنین این دانشگاه براساس آخرین رتبهبندی پایگاه استنادی علوم جهانی اسلام که در اواخر سال 93 اعلام شد، توانست با رتبه 100 از 100، رتبه یک کیفیت آموزشی را در کنار دانشگاه صنعتیشریف و دانشگاه علوم پزشکی تهران کسب کند. دانشگاه پیام نور براساس همین رتبهبندی توانست جزو 10 دانشگاه برتر حوزه پژوهشی کشور باشد.
سرلک ادامه داد: همچنین براساس آخرین آمار ISI که در سال 2014 اعلام شد، مشخص شد، 25 دانشگاه جمهوری اسلامی ایران در زمینه فناوری نانو فعالیت میکنند که دانشگاه پیام نور با 140 مقاله معتبر در دنیا که در زمینه فناوری نانو به چاپ رسانده، یکی از این 25 دانشگاه بوده است. همچنین دانشگاه پیام نور با درک نیازهای علمی جامعه، بازار کار، ضرورت تبدیل یافتههای علمی به ثروت تلاش کرده است بودجه آزمایشگاهی را 40 درصد افزایش دهد. همچنین این دانشگاه سعی کرده است با استفاده از عرصه فناوریهای نوین اقدام به برگزاری آزمونهای بدون کاغذ کرده است.
رشتههای دانشگاه پیام نور بازنگری میشوند
وی در ادامه به حذف و ایجاد رشتههای مختلف اشاره کرد و گفت: برخی از رشتهها که در دهههای گذشته تدوین شده بودند، باید بازنگری شوند. در این راستا باید رشتههایی تدوین شوند که نیاز روز است و قابلیت تبدیل به ثروت را دارد. رشتههایی که قادر باشند نیازهای بازار کار، توانمندسازی نیروی انسانی و افزایش مهارت فنی را مورد هدف قرار دهند.
تصمیمی مبنی بر ادغام واحدهای پیام نور اخذ نشده
سرپرست دانشگاه پیام نور در ادامه باتاکید بر اینکه هدف دانشگاه پیام نور ساماندهی مراکز و واحدها است نه ادغام آنها، گفت: ممکن است با ادغام برخی واحدها، امکان تحصیل را از افراد محروم بگیریم. ما به دنبال ساماندهی مراکز و واحدها هستیم که این نباید به این معنی باشد که باعث عدم دسترسی محرومان به آموزش عالی شویم.
سرلک با تاکید بر اینکه 30 درصد از ظرفیت دورههای کارشناسی باید وارد تحصیلات تکمیلی شوند، گفت: نقشه دانشگاه پیام نور، نقشه علمی کشور است. براین اساس 3 درصد دانشجویان هر دانشگاه باید به دورههای دکتری راه پیدا کنند. دانشگاه پیام نور در سال گذشته 1600 دانشجوی دکتری پذیرش کرده است، به این معنی است که به ازای هر مرکز، 3.5 نفر پذیرش شده که این اصلا آمار بالایی نیست. تاکنون باید 250 هزار نفر وارد دورههای ارشد میشدند اما تاکنون 42 هزار نفر وارد شدهاند.
وی در ادامه در مورد نحوه حضور دانشجویان در کلاسهای درسی گفت: دانشگاه پیام نور هم کلاسهای نیمه حضوری و هم کلاسهای حضوری را برگزار میکند. اگر دانشجو مایل به شرکت در کلاس باشد، استاد در کلاس حضور داشته و تدریس میکند اما اگر دانشجو تمایلی به شرکت نداشته باشد، هیچ حضور و غیابی انجام نمیشود.
در ادامه ابوالحسنی معاون آموزشی دانشگاه پیام نور در مورد آزمون فراگیر این دانشگاه توضیح داد: ثبتنام این آزمون از 21 دیماه آغاز شد و در 28 دیماه 93 به اتمام رسید. این آزمون در تاریخ 4 اردیبهشت 94 برگزار خواهد شد و نتایج آن در اواخر مردادماه اعلام میشود. ظرفیت پذیرش این آزمون 16 هزار و 80 نفر است
قبل از ورود به دانشگاه پیام نور باید بدانید
ورودی جدید به دانشگاه پیام نور باید بدانند
دانلود لیست منابع و ارائه دروس پیام نور ترم بهمن 99 کلیک کنید
کلیه حقوق این سایت ، متعلق به PnuNews.com می باشد و استفاده از مطالب با ذکر نام منبع بلامانع است .
برای ارسال نظر از فرم زیر استفاده کنید