معرفی استانهای دارای بیشترین دانشجو / اتمام رتبه بندی دانشگاهها
معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: رتبه بندی دانشگاههای کشور به اتمام رسیده است و نتیجه نهایی آن به زودی اعلام می شود
به گزارش سایت پی ان یو نیوز PnuNews.com مجتبی شریعتی نیاسر در کنگره آموزش عالی کشور در دانشگاه تربیت مدرس گفت: در حال حاضر ۲ هزار و ۸۵۰ مرکز دانشگاهی در کشور فعالیت می کنند که ۷۱ درصد این مراکز، دولتی و ۲۹ درصد غیر دولتی هستند.
وی افزود: ۷۵ هزار عضو هیئت علمی در کشور وجود دارد که از این تعداد ۴۲ هزار نفر در دانشگاههای کشور و مابقی در دانشگاههای غیردولتی مشغول به فعالیت هستند.
شریعتی نیاسر با اشاره به وجود ۴ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر دانشجو در کشور گفت: جمعیت دانشجویی کشور نسبت به سال ۵۷، ۲۵ برابر شده است.
معاون آموزشی وزارت علوم اضافه کرد: بیشترین دانشجویان کشور در دانشگاه آزاد تحصیل می کنند و دانشگاههای دولتی، پیام نور و موسسات غیرانتفاعی در رده های بعدی قرار دارند.
وی اضافه کرد: در حال حاضر بیشترین جمعیت دانشجویی کشور مربوط به رشته های علوم انسانی است و این در حالی است که بیشترین مشکلات آموزش عالی کشور نیز در این حوزه قرار دارد که امیدواریم این مشکلات برطرف شوند.
معاون آموزشی وزارت علوم گفت: استانهای تهران، اصفهان، خوزستان، فارس و مازندران بیشترین سهم دانشجویان کشور را به خود اختصاص دادند و استانهای ایلام و کهگیلویه کمترین جمعیت دانشجویی را دارند.
شریعتی نیاسر خاطرنشان کرد: طی سال ۸۴ تا ۹۴ تغییرات کمی عمده ای در حوزه های علوم انسانی و فنی و مهندسی در آموزش عالی کشور داشتیم و این در حالی است که طبق برنامه ششم توسعه باید توجه ویژه ای به رشته های علوم پایه شود.
وی گفت: بر اساس سند آمایش آموزش عالی باید نرخ ثبت نام های ناخالص در آموزش عالی از ۴۸.۳ به ۶۰ درصد افزایش یابد. همچنین نسبت تحصیلات تکمیلی نیز باید از ۱۷ درصد به ۳۰ درصد رشد یابد.
معاون آموزشی وزارت علوم اضافه کرد: ساماندهی موسسات آموزشی، اصلاح هرم دانشجویان و اعضای هیئت علمی، متناسب سازی دانشجویان در نظام مهارتی، توجه به بخش خصوصی در آموزش عالی، حمایت از موسسات غیردولتی و متوازن سازی آموزش عالی در استانها از اولویت های آموزش عالی و سند آمایش است.
شریعتی نیاسر گفت: طی ۸ ماه گذشته ۶۰۰ برنامه درسی که عمر آنها بیش از ۳۰ سال بود در وزارت علوم مورد بازنگری قرار گرفت این در حالی است که ۲ هزار و ۲۰۰ برنامه درسی باید به روزرسانی شود.
معاون آموزشی وزارت علوم اضافه کرد مقاوم سازی و کارآمدی اقتصاد آموزش عالی یکی از اولویت های وزارت علوم است که سطح بندی و رتبه بندی دانشگاهها می تواند به این موضوع کمک کند و بحث رقابت پذیری در آموزش عالی را محقق کند.
وی با اشاره به وجود دو دانشگاه مهارتی در کشور گفت: بر اساس سند آمایش آموزش عالی، مطالعه بر روی فعالیت این دانشگاهها ایجاد شده و تجمیع دو دانشگاه مهارتی در دست بررسی است
قبل از ورود به دانشگاه پیام نور باید بدانید
ورودی جدید به دانشگاه پیام نور باید بدانند
دانلود لیست منابع و ارائه دروس پیام نور ترم بهمن 99 کلیک کنید
کلیه حقوق این سایت ، متعلق به PnuNews.com می باشد و استفاده از مطالب با ذکر نام منبع بلامانع است .
برای ارسال نظر از فرم زیر استفاده کنید