حذف باکتری و قارچ با «کاشی و سرامیکهای آنتیباکتریال» محققان ایرانی
سرامیک آنتی باکتریالی تولید کردند که با حذف اشعه ماورای بنفش به طور دایمی و حتی در تاریکی مطلق دارای خاصیت میکروبکشی است که این امر موجب افزایش سطح بهداشتی مراکز درمانی خواهد شد.
به گزارش سایت پی ان یو نیوز مهران سید معصومی مجری طرح در گفتوگو با ایسنا با اشاره به تولید کاشی و سرامیکهای آنتی باکتریال، گفت: این محصولات دارای پایداری شیمیایی بوده و به همین دلیل به طور گستردهای در محیطهای مختلف مانند منازل، بیمارستانها و مراکز درمانی قابل استفاده هستند.
وی با بیان این که کاشی و سرامیکها به خودی خود دارای خاصیت آنتی باکتریال نیستند، ادامه داد: از این رو میکروارگانیسمها به راحتی و به خصوص در محیطهای مرطوب بر روی سطح آنها تکثیر میشوند. حضور و تکثیر میکروارگانیسمها روی سطح کاشی سلامت انسان را به خطر میاندازد.
معصومی اضافه کرد: در این راستا با استفاده از ذرات نانو کامپوزیتی سازگار با محیط زیست کاشی و سرامیکهای آنتی باکتریالی تولید کردیم که دارای خاصیت میکروب کشی قوی هستند و میتوانند جایگزین مواد ضد عفونی کننده شوند.
وی با تاکید بر این که ذرات نانو کامپوزیت استفاده شده در این کاشی تا ۶۵۰ نوع باکتری را از بین میبرد، خاطر نشان کرد: ذرات نانوکامپوزیت و یونهای فلزی در لعاب کاشی نشانده شده است و زمانی که باکتریها و میکروارگانیسمها بر روی سطح کاشی قرار میگیرند، عملکرد آنها از لحاظ رشد و بازتولید، غیر فعال میشود.
مجری طرح با بیان این که این نانوذرات با لعاب کاشی به عنوان افزودنی مخلوط میشد، اظهار کرد: فلز کپسوله شده توسط مواد مختلف، دارای پایداری شیمیایی مناسب بوده و یون فلزی را در طولانی مدت آزاد میکند که باعث میشود کاشی از خود خاصیت آنتی باکتریال دائمی به میزان ۹۹.۹۹ درصد نشان دهد.
به گفته وی، خاصیت آنتی باکتریال این کاشی و سرامیک دائمی است و حتی در تاریکی مطلق و بدون نیاز به تابش اشعه ماورای بنفش بصورت خودکار و مستمر خاصیت میکروب کشی خود را حفظ میکند.
معصومی در این باره توضیح داد: کاشی و سرامیکهای آنتی باکتریالی که در کشورهای اروپایی تولید میشود، باید اشعه ماورای بنفش به آن تابانده شود تا خاصیت میکروب کشی آن فعال شود؛ ولی در این پروژه تحقیقاتی با حذف اشعه UV، این محصول میتواند در تاریکی مطلق نیز عمل میکند.
این محقق از تولید انبوه این محصول و کاربردی شدن آن خبر داد و یادآور شد: استفاده از این محصول در مراکز درمانی و بیمارستان علاوه بر افزایش سطح ایمنی، موجب کاهش هزینههای بیمارستانی و درمانی خواهد شد.
وی اضافه کرد: علاوه بر آن نصب این محصول در استخرها، استفاده از مواد شیمیایی و ضد عفونی کننده را به حداقل میرساند؛ چراکه آب در طولانی مدت به صورت تصفیه شده و استریل باقی میماند.
این محقق، توقف رشد باکتریها و قارچها، مقاوم به سایش و خوردگی، مقاوم در برابر باکتریهای گرم مثبت و گرم منفی، مقاوم به مواد شوینده، عدم تغییر در میکرو ارگانیسمها و کم بودن حساسیت و اثرات جانبی را از دیگر مزایای کاشیهای آنتی باکتریال تولید شده ذکر کرد.
قبل از ورود به دانشگاه پیام نور باید بدانید
ورودی جدید به دانشگاه پیام نور باید بدانند
دانلود لیست منابع و ارائه دروس پیام نور ترم بهمن 99 کلیک کنید
کلیه حقوق این سایت ، متعلق به PnuNews.com می باشد و استفاده از مطالب با ذکر نام منبع بلامانع است .
برای ارسال نظر از فرم زیر استفاده کنید