هر سال ۱.۵درصد از کودکان ۶ ساله وارد مدرسه نمیشوند
ایلنا نوشت: معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: براساس آمارها حدود یک و نیم درصد از کودکان ۶ ساله وارد مدرسه نمیشوند.
علی باقرزاده درباره عملکرد سازمان نهضت سوادآموزی، با استناد به آمار سایت سازمان علمی، فرهنگی و تربیتی ملل متحد (یونسکو) گفت: براساس اعلام این سایت و اطلاعات ثبت شده در سالهای ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۵ پیشرفت شاخص سواد را داشتیم؛ در گروه سنی ۱۵ تا ۲۴ سال که تحت عنوان جوانان از آن یاد میشود، با رشدی حدود نیم درصدی روبه رو بودهایم و تقریباً به مرز ۹۸ درصد باسواد در این گروه رسیدهایم. در گروه سنی ۱۵ تا ۶۵ سال نیز میزان جمعیت باسواد ما ۲ و ۶۴ صدم درصد افزایش داشته است.
او ادامه داد: برآورد ما این است که در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال که گروه هدف برنامه هستند، درصد باسوادی از ۹۳ درصد در سرشماری سال ۹۰ تقریباً به ۹۶ درصد برسد، البته باید منتظر نتایج سرشماری امسال باشیم و امیدواریم که مردم اطلاعات درستی از سطح سوادشان وارد کنند. خواهشی که داریم این است که هر کس خواندن و نوشتن بلد است، ولو اینکه مدرک ندارد و دوره متوسطه و دانشگاه را سپری نکرده است؛ خود را بیسواد اعلام نکند و بالعکس هر فردی که واقعاً خواندن و نوشتن نمیداند؛ ولو اینکه یک مدرک تحصیلی هم در دست دارد، خود را باسواد اعلام نکند. بدون تردید این اطلاعات دقیق است که میتواند؛ ما را برای پیشرفت کار آماده کند.
باقرزاده در ادامه ضمن بیان اقدامات صورت گرفته برای ریشه کنی بیسوادی در کشور، افزود: در وزارتخانه یک برنامه ۳ ساله تدوین کردیم؛ مبنی بر اینکه هر ولی دانشآموزی که بیسواد است در مدرسهٔ فرزندش، آموزش داده شود. بر همین اساس از مجموع حدود ۴۰۰ هزار عضو خانواده بیسواد، اکنون کمتر از ۱۵۰ هزار نفر بیسواد هستند که این موفقیت بزرگی است.
او با اشاره به اینکه آموزش افراد جوانتر و آنها که میتوانند؛ زمان بیشتری را در جامعه فعالیت کنند، بعنوان یک اولویت در سازمان مورد توجه قرار گرفته است، گفت: طرح ویژهای برای گروه سنی ۱۰ تا ۱۹ سال تهیه شده است که سالانه بیش از ۲۰ هزار نفر را تحت پوشش قرار میدهد. علاوه بر این اقدامات، طرح ملی انسداد مبادی ورودی بیسوادی نیز در وزارت اموزش و پرورش در حال اجراست. به این معنا که تمام دستگاهها، نهادها و گروههای سهیم و موثر، به خصوص خانوادهها، کنار همدیگر قرار میگیرند تا کودکی خارج از مدرسه باقی نماند. هرچند علیرغم همه این تلاشها متاسفانه هنوز شاهد هستیم که بچههایی هستند که وارد مدرسه نمیشوند یا اینکه قبل از اتمام دوره ابتدایی از صحنه آموزش خارج میشوند.
معاون وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به این سوال که امسال چه تعداد از تحصیل در مدارس بازماندهاند، گفت: بر اساس آمارها حدود ۱ و نیم درصد از کودکان ۶ ساله وارد مدرسه نمیشوند؛ هرچند ممکن است؛ بخشی از آنها سال بعد وارد شوند. از طرف دیگر حدود ۱ و ۲ دهم یا ۱ و ۳ دهم درصد نیز در دوره ابتدایی وارد مدرسه نمیشوند، اما از آنجا که میخواهیم؛ جنبه مثبت را ببینیم، وقتی این عدد را با ۵ یا ۱۰ سال گذشته مقایسه کنیم و متوجه میشویم که روند پوشش تحصیلی کشور یک روند رو به رشد است که امتیازی خوب محسوب میشود.
او با اشاره به اینکه ایران در ارزیابیهای سند جهانی آموزش برای همه، در پایان سال ۲۰۱۵ موفقیتهای قابل قبولی هم در پوشش تحصیلی و هم در افزایش نرخ سواد بدست آورد، گفت: برای تحکیم سواد و یادگیری مادامالعمر هم طرحهای خوبی تصویب شده که در شرف اقدام است، البته بخشی از آن اجرا شده است. یکی از این طرحها، طرح خواندن با خانواده است که برای افراد تحت پوشش تهیه شده و حدود ۵۰ هزار نفر تحت پوشش آن هستند.
معاون وزیر آموزش و پرورش اضافه کرد: این طرح به این شکل است که ۳ تا ۶ کتاب به تناسب نیاز و سطح مهارتهای افرادِ تحت پوشش در اختیار آنها قرار میگیرد. این کتابها را با اعضای خانواده خوانده و در موردش گفتوگو میکنند، پیامهای کتاب را که عمدتاً پیرامون موضوعات روز و مبتلابه زندگی مردم است؛ مورد بحث و بررسی قرار داده و در کلاس ارائه میشود. با این روش مهارتهای گفتوگو، خواندن و هم مهارتهای ارتباط اعضای خانواده و اعضای کلاس با یکدیگر تقویت میشوند. در واقع افراد علاوه بر سواد آموزی آنها برای مواجهه با بعضی از موضوعات روز آماده میشوند.
باقرزاده افزود: طرح حلقههای کتاب و کتاب خوانی نیز یکی دیگر از برنامه هاست که به تدریج در حال اجرا است. این طرح البته ویژه افرادی که تحت پوشش برنامههای سواد آموزی نیستند، طراحی شده است و عمدتاً شامل افرادی میشود که تحصیلات ابتدایی دارند، اما در حال حاضر مشغول به تحصیل نیستند و همچنین بزرگسالانی که در حد ابتدایی درس خواندهاند.
معاون وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه این طرح قرار است؛ حداقل ۱۰۰ هزار نفر را تحت پوشش قرار بدهد، گفت: در این راستا هم اکنون گروهها به تدریج در حال شکلگیری هستند. علاوه بر این هر ساله ۲ – ۳ مرحله مسابقه کتابخوانی نیز داریم و اخیراً هم یک مسابقه کتابخوانی با عنوان «کتاب خانواده سلامت» را برگزار کردیم که حدود ۳۰ هزار نفر در آن شرکت کردند و تا پایان سال هم کتاب ویژهای برای شعار سال تهیه کردهایم. ضمن اینکه بیش از ۱۰۰ هزار نفر در مسابقه انشاءنویسی هر سال شرکت میکنند که عمدتاً در محور پرسش مهر آقای رییس جمهور است.
قبل از ورود به دانشگاه پیام نور باید بدانید
ورودی جدید به دانشگاه پیام نور باید بدانند
دانلود لیست منابع و ارائه دروس پیام نور ترم بهمن 99 کلیک کنید
کلیه حقوق این سایت ، متعلق به PnuNews.com می باشد و استفاده از مطالب با ذکر نام منبع بلامانع است .
برای ارسال نظر از فرم زیر استفاده کنید