به گزارش اخبار پیام نور PnuNews.com بر اساس آمار استخراج شده از سوی مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری (RICeST)، رتبه بندی دانشگاه های آمریکای لاتین برای سومین سال متوالی در سال ۲۰۱۵ منتشر شد.
روش شناسی رتبه بندی QS، با توجه به بازخورد دریافت شده از منطقه، ارزیابی متخصصان از عوامل مهم در منطقه و همچنین دسترس پذیر بودن دادهها، تا حدی متفاوت از روش شناسی رتبه بندی جهانی QS و همچنین رتبه بندی دانشگاه های آسیایی در این نظام است.
شاخص های این رتبه بندی شامل بررسی شهرت دانشگاه، ارزیابی کارفرمایان، تعداد مقالات به ازای اعضای هیأت علمی، استنادات به ازای هر مقاله، نسبت اعضای هیأت علمی با مدرک PhD، نسبت عضو هیأت علمی به دانشجو و تأثیر وب است.
هر کدام از این شاخص ها وزنی دارند. بررسی شهرت دانشگاه : رای دانشگاهیان در خصوص شهرت دانشگاه ( ۳۰ درصد). ارزیابی کارفرمایان: رای کارفرمایان در خصوص شهرت دانشگاه ( ۲۰ درصد)، تعداد مقالات به ازای اعضای هیأت علمی (۱۰درصد)، استنادات به ازای هر مقاله (۱۰درصد)، نسبت اعضای هیأت علمی با مدرک PhD به میزان ۱۰ درصد، نسبت عضو هیأت علمی/ دانشجو (۱۰درصد) و تأثیر وب (۱۰درصد).
این شاخصها در مشورت با متخصصان آمریکای لاتین طراحی شده اند و داده های مربوط به تأثیر وب از پایگاه وبومتریک استخراج می شود.
بر اساس این شاخص ها در سال ۲۰۱۵ دانشگاه سائوپائولو ازبرزیل با یک پله رشد نسبت به سال گذشته در جایگاه اول قرار گرفت.
دانشگاه Universidade estadual de Campinas یا (Unicamp) از برزیل نیز با یک رتبه رشد جایگاه دوم و دانشگاه Universidad Católica de Chile یا (UC) با ۲ رتبه افت در جایگاه سوم جدول قرار گرفتند.
دانشگاه های Universidad de Chile از شیلی در جایگاه چهارم، دانشگاه Universidade Federal do Rio de Janeiro از برزیل در جایگاه پنجم، دانشگاه مکزیکی Universidad Nacional Autónoma de México یا (UNAM) در جایگاه ششم، دانشگاه Universidad de los Andes از کلمبیا در جایگاه هفتم، دانشگاه UNESP از برزیل در جایگاه هشتم، دانشگاه Instituto Tecnológico y de Estudios Superiores de Monterrey از مکزیک در جایگاه نهم و دانشگاه Universidade de Brasilia از برزیل در جایگاه دهم قرار دارند.
بر اساس اعلام گروه رتبه بندی دانشگاهها و موسسات تحقیقاتی ISC حضور ۸۹ دانشگاه برزیل در بین ۳۵۰ دانشگاه برتر آمریکای لاتین نشان از جایگاه ممتاز علمی این کشور در منطقه آمریکای لاتین است.
بعد از حضور پر رنگ دانشگاه های کشور برزیل ، مکزیک با ۷۱ دانشگاه، کلمبیا با ۵۳ دانشگاه، شیلی با ۴۰ دانشگاه، آرژانتین با ۳۹ دانشگاه، پرو با ۱۸ دانشگاه، اکوادور با ۱۲ دانشگاه، جمهوری دمنیکن با ۱۱ دانشگاه، ونزوئلا با ۹ دانشگاه در صدر قرار دارند.
همچنین پاناما با ۷ دانشگاه، کوبا با ۶ دانشگاه، کاستاریکا با ۶ دانشگاه، گواتمالا با ۶ دانشگاه، السالوادور با ۶ دانشگاه، پاراگوئه با ۵ دانشگاه، هندوراس با ۴ دانشگاه، اروگوئه با ۴ دانشگاه، بولیوی با ۳ دانشگاه، نیکاراگوئه با ۳ دانشگاه و پرتوریکو با ۳ دانشگاه، دانشگاه های حاضر در رتبه بندی سال ۲۰۱۵ آمریکای لاتین را تشکیل می دهند.
منبع : مهر
برای ارسال نظر از فرم زیر استفاده کنید