جزئیات رتبهبندی مراکز علمی کاربردی
سرپرست دانشگاه علمی کاربردی با اشاره به رتبهبندی مراکز این دانشگاه گفت:مراکز دانشگاه جامع علمی کاربردی بر اساس شاخصهایی که تعیین شده به سه رتبه تقسیم میشوند
به گزارش اخبار پیام نور PnuNews.com محمدعلی اخباری در گفتوگو با ایسنا با تاکید بر اینکه دانشگاه جامع علمی کاربردی، تنها دانشگاه تقاضا محور کشور است و باید بر مبنای نیاز روز بازار کار، دانشجو پذیرش کند، اظهار کرد: باید مراکز مجری دورههای علمی کاربردی کیفیت لازم را برای اجرای دورهها داشته باشند، بنابراین رتبه بندی مراکز آموزشی علمی کاربردی جزو اولویتهای این دانشگاه است.
وی با بیان اینکه 240 شاخص برای ارزیابی و رتبه بندی مراکز درنظر گرفته شده است، درمورد این شاخصها توضیح داد: مدیریت مراکز اعم از میزان حضور رییس مرکز،مدرک تحصیلی و…،وضعیت معاونین و کارکنان مرکز،تناسب رشتههای موجود در واحد با مدیران گروه،مسائل مدرسان مراکز اعم از میزان تجربه آنها،نحوه تدریس،تناسب رشته تحصیلی مدرسان با دروسی که تدریس میکنند،بهره گیری مدرسان از کارگاهها و وسایل کمک آموزشی و سمعی بصری،نحوه ارائه درس،مسائل فیزیکی ساختمانها،گنجایش فضا از نظر خدماتی، رفاهی، وضعیت کلاسها، نحوه چیدمان کلاسها از جمله این شاخصها است.
وی افزود: همچنین بررسی مسائل آموزشی از این نظر که چقدر نیاز سنجی آموزشی انجام میگیرد،میزان برگزاری دورههای مقطعدار یا دورههای پودمانی،میزان برگزاری دورههای کارورزی و کاربینی، از موضوعاتی است که در ارزیابی مراکز مورد توجه قرار میگیرد.
سرپرست دانشگاه جامع علمی کاربردی گفت:یکی دیگر از شاخصهای مد نظر برای رتبهبندی، بررسی مسائل فرهنگی و میزان توجه به عوامل فرهنگی مانند نمازخانه،اردوهای فرهنگی،سفرهای فرهنگی،تعداد برگزاری کرسیهای آزاداندیشی،میزان شرکت در مسابقات و جشنواره های فرهنگی،نحوه اطلاع رسانی فرهنگی و…است.
اخباری درمورد نحوه انجام ارزیابی توضیح داد: ابتدا روسای مراکز در مورد وضعیت مرکز علمی کاربردی خود "خوداظهاری" میکنند، سپس کارشناسها برای نظارت به مراکز فرستاده شده و شاخصهای مد نظر را دوباره مورد ارزیابی قرار میدهند.نتایج ارزیابی توسط نرم افزارها و به صورت سیستمی ثبت میشود و براساس آن نمره ارزیابی ارائه می شود.
برخورداری مراکز برتر از بستههای تشویقی دانشگاه
سرپرست دانشگاه علمی کاربردی در ادامه درمورد رتبهبندی مراکز توضیح داد: مراکز به سه گروه رتبه بندی می شوند. فرآیند رتبه بندی،بعد از برگزاری جلسه روسای مراکز استان های سراسر کشور آغاز می شود و تا آخر شهریورماه جاری ادامه دارد،بنابراین مراکز از اول مهرماه جاری بر مبنای رتبهبندی جدید فعالیت کنند.
اخباری با بیان اینکه مراکز در صورت کسب رتبه برتر از بستههای تشویقی برخوردار می شوند،گفت:این بستهها شامل افزایش میزان پذیرش دانشجو،ارائه رشتهها،برگزاری دوره ها،تخفیفات مالی و… میشود، تلاش بر این است که مراکز در رقابت سالم بتوانند خود را توانمند کنند و به رتبههای بالاتری ارتقاء پیدا کنند. به مراکزی که در رتبه های پایین تر قرار می گیرند نیز یک ترم برای ارتقاء مهلت داده میشود و مراکز دوباره مورد ارزیابی قرار میگیرند.
مراکز رتبه برتر اجازه افزایش شهریه ندارند
وی در پایان به این پرسش که آیا شهریه مراکزی که در رتبه بالاتر قرار میگیرند،افزایش مییابد،پاسخ داد: شهریه جزو مصوبات هیات امنا است و هیچ مرکزی مجوز افزایش شهریه ندارد، مگر اینکه مرکزی دورههای تخصصی هزینهبر برگزار کند که شهریه چنین مرکزی برمبنای اعلام هیات امنا افزایش خواهد یافت
قبل از ورود به دانشگاه پیام نور باید بدانید
ورودی جدید به دانشگاه پیام نور باید بدانند
دانلود لیست منابع و ارائه دروس پیام نور ترم بهمن 99 کلیک کنید
کلیه حقوق این سایت ، متعلق به PnuNews.com می باشد و استفاده از مطالب با ذکر نام منبع بلامانع است .
برای ارسال نظر از فرم زیر استفاده کنید