دانشگاهها و مراکز آموزش عالی درحالی وارد سال تحصیلی جدید می شوند که هنوز تکلیف برخی از روسای دانشگاه ها مشخص نشده است. این در حالی است که چند ماه پیش به منظور تسهیل در روند تأیید روسای دانشگاهها، کمیته انتخاب روسای دانشگاهها تشکیل شد. تفویض صلاحیت انتخاب روسای دانشگاهها و موسسات آموزش عالی به کمیته منتخب شورای عالی انقلاب فرهنگی در جلسه ۷۶۴ مورخ ۵/ ۳/ ۱۳۹۴ شورای عالی انقلاب فرهنگی و بنا به پیشنهاد مشترک وزرای علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، به تصویب رسید و برای اجراء ابلاغ شد.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و رئیس هیأت نظارت و بازرسی شورای عالی انقلاب فرهنگی اعضای کمیته انتخاب روسای دانشگاه ها را تشکیل می دهند.
این پنج نفر بهعنوان اعضای دایم این کمیته وضعیت انتخاب رؤسای دانشگاهها را بررسی خواهند کرد که رأی این کمیته اجماعی است و در مواردی که اجماع وجود ندارد موارد اختلافی به صحن شورای عالی انقلاب فرهنگی برای تصویب نهایی ارایه خواهد شد.
جلسات این شورا تا کنون با حضور ۴ عضو یعنی وزرای بهداشت، علوم، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری برگزار شده است و رئیس هیات نظارت و بازرسی این شورا که باید با نظر اعضای شورا تعیین میشد در جلسات کمیته حضور نداشت.
حجت الاسلام محمدیان، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص انتخاب عضو پنجم کمیته ۵ نفره شورای عالی انقلاب فرهنگی پیش از این گفته بود: «عضو پنجم کمیته ۵ نفره شورای عالی انقلاب فرهنگی در اولین جلسه شورا در شهریور ماه انتخاب می شود.»
تا کنون خبری مبنی بر انتخاب عضو پنجم این کمیته اعلام نشده است.
از سوی دیگر دکتر مخبر دزفولی یکی از اعضای کمیته انتخاب روسای دانشگاهها، در آخرین نشست خبری که داشت، اعلام کرد: «کمیته منتخب شورای عالی انقلاب فرهنگی تا مهر ماه سال جاری تکلیف روسای دانشگاههای باقیمانده را معلوم می کند.»
دکتر محمد فرهادی وزیرعلوم نیز در اولین نشست خود که روز ۱۷ مرداد همزمان با روز خبرنگار برگزار شد در پاسخ به سوالی مبنی بر تعیین تکلیف روسای باقی مانده دانشگاه ها گفت: این کمیته همچنان برگزار میشود و دلیل نداشتن جلسه آن به خاطر تعطیلات تابستانی بوده و هفته آینده جلسه آن برگزار میشود و تعداد کمی از روسا که تعیین تکلیف نشدهاند، در این جلسه تعیین تکلیف میشوند.
این اظهار نظرها در حالی است که با پایان یافتن شهریور هنوز تعدادی از دانشگاهها با سرپرست اداره می شوند.
بلاتکلیفی ۳ دانشگاه بزرگ در تعیین رئیس
در این میان ۳ دانشگاه بزرگ و مهم کشور از جمله دانشگاه خوارزمی، اصفهان و پیام نور مدتهاست که در بلاتکلیفی به سر می برند و گفته میشود درباره این سرپرستان دانشگاهها حاشیههایی وجود دارد و همین مساله سبب تاخیر در رای کمیته انتخاب روسای دانشگاهها به این افراد شده است.
براساس این گزارش، هوشنگ طالبی از ۲۰ آذر ۱۳۹۲ سرپرست دانشگاه اصفهان، محمدعلی سبحان الهی از ۲۹ دی ۱۳۹۲ سرپرست دانشگاه خوارزمی و محمد علی سرلک از ۸ دی ۱۳۹۳ به عنوان سرپرست دانشگاه پیام نور تعیین شدهاند و همچنان به عنوان سرپرست درحال فعالیت هستند.
این در حالی است که مدت حکم یک سرپرست ۳ تا ۶ ماه است و باید در این مدت حکم آنها به تایید شورایعالی انقلاب فرهنگی یا در حال حاضر به تأیید کمیته انتخاب روسای دانشگاهها برسد.
صرف نظر از اینکه، آیا حضور این افراد طی این مدت در مدیریت دانشگاههای کشو قانونی است یا خیر، این سوال پیش می آید که آیا این همه تعلل برای معرفی روسای برخی از دانشگاه ها جایز است.
از سوی دیگر برخی از سرپرستان دانشگاهها نیز به تازگی توسط وزیر علوم تحقیقات و فناوری منصوب شدهاند و هنوز به کمیته انتخاب روسای دانشگاه ها معرفی نشده اند.
دانشگاههای زابل، صنعتی اراک، فسا، صنعتی خاتم الانبیاء، هنر اصفهان و مراغه نیز از جمله دانشگاه هایی هستند که همچنان با سرپرست اداره می شوند
به داد دانشگاه علوم و فنون دریایی هم برسید رییس اون الان یکسال که حکم ریاستش تموم شده