به گزارش سایت پی ان یو نیوز PnuNews.com مجتبی علوی فاضل شب گذشته در نشست مطبوعاتی که در نمایشگاه بینالمللی مطبوعات برگزار شد، گفت: دانشگاه آزاد فعالیت بینظیری در ممیزی و ارزیابی رشتههای تحصیلات تکمیلی آغاز کرده است برهمین اساساز اواخر مهرماه، ممیزی، ارزیابی و پایش تمام رشتههای کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی دانشگاه آزاد در دستور کار قرار گرفت و تا به امروز رشته های ۲۵ استان کشور ارزیابی شده است.
وی ادامه داد: دانشگاه آزاد در راستای اسناد بالادستی نظام و سیاستهای کلی علم و فناوری ابلاغی مقام معظم رهبری، توسعه تحصیلات تکمیلی را از سال ۹۳ آغاز کرد.
رئیس مرکز آزمون دانشگاه آزاد اسلامی اهم شاخصهای ارزیابی را دارا بودن اعضای هیات علمی برای یک رشته در هر واحد دانشگاهی اعلام کرد و افزود: امیدواریم نتایج این ارزیابیها، چراغ راه توسعه آینده ما باشد و اگر نقصی وجود دارد، با جذب هیات علمی برای رفع این نواقص اقدام می شود.
آغاز ارزیابی ۸ هزار رشته محل تحصیلات تکمیلی
وی گفت: در ۳۱ استان کشور ۸ هزار رشته محل تحصیلات تکمیلی را باید ارزیابی کنیم که تا به امروز این کار در ۲۵ استان کشور انجام گرفته و ۶ هزار و ۵۰۰ رشته محل مورد ارزیابی قرار گرفته. امیدواریم تا آخر آبان ماه این ۸ هزار رشته محل را ارزیابی کنیم.
علوی فاضل یادآور شد: ما ارزیابی رشتهها را به سه دسته تقسیم میکنیم؛ ابتدا رشتههایی که شرایط ایدهآل را دارند و میتوانیم بگوییم که اغلب رشتهها واجد این شرایط هستند. دسته دوم رشتههایی که بیشتر شرایط را دارا هستند اما لازم است با جذب یک عضو هیات علمی، به شرایط ایدهآل برسند و دسته سوم رشتههایی هستند که عضو هیات علمی مرتبط دارند، اما لازم است در یک برنامه شش ماهه به شرایط ایدهآل برسند.
عدم وجود مشکل در برگزاری دوره های کارشناسی ارشد و دکتری
وی خاطرنشان کرد: ارزیابی ما تا این لحظه نشان میدهد واحدهای دانشگاه آزاد در ارائه دورههای کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی از نظر برگزاری دوره هیچ مشکلی ندارند و در هر رشته کارشناسی ارشد حداقل سه استاد و در دوره دکتری تخصصی حداقل پنج استاد با دانشگاه آزاد اسلامی همکاری دارند.
رئیس مرکز آزمون دانشگاه آزاد اسلامی درخصوص قانونی بودن پذیرشهای دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: این دانشگاه چه در گذشته و چه در حال، تمام پذیرشها را با مجوز وزارت علوم و در گروه علوم پزشکی با هماهنگی و نظارت وزارت بهداشت انجام داده و همه مورد تائید است.
وی در خصوص پذیرش دانشجو در دوره دکتری و کارشناسی سال قبل نیز توضیح داد: سال قبل پیش از پذیرش دانشجویان در ۱۷ شهریور ماه در جلسهای که با سرپرست وقت وزارت علوم (دکتر نجفی) تشکیل شد، تعداد کل پذیرش دانشجوی دکتری سال ۹۴-۹۳، ۱۲ هزار نفر تعیین شد.
کسی حق ندارد خدشه ای به مدارک دانشگاه آزاد وارد کند
علوی فاضل ادامه داد: با توجه به فضاسازی رسانهای که صورت گرفت، ۱۸ آبان مجدد جلسهای تشکیل شد و پذیرش ۱۲ هزار نفر در دکتری و کارشناسی ارشد مجدد مورد تائید طرفین قرار گرفت. بنابراین براساس قوانین، مدارک فارغالتحصیلان دانشگاه آزاد اسلامی مورد تائید است و کسی حق ندارد خدشهای به مدارک این دانشگاه وارد کند.
رئیس مرکز آزمون دانشگاه آزاد اسلامی در خصوص اینکه چرا با توجه به اینکه رشتههای دانشگاه آزاد مشکلی ندارند، وزارت علوم مجوز ارائه آنها را صادر نمیکند؟ گفت: وزارت علوم یک دفتر گسترش و ارزیابی دارد که این دفتر توان بررسی حجم بالای تقاضاهایی که ارایه می شود را ندارد؛ یعنی ما تا سال ۹۳ بیش از سه هزار رشته محل دانشگاه آزاد را به این دفتر ارائه کردهایم که بیش از دو سال در انتظار بررسی بود.
وی ادامه داد: از ابتدای تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی در تصویب رشتههای این دانشگاه کممهری صورت گرفت و بیشتر آن هم به خاطر عدم اعتماد به بخش خصوصی و همچنین وجود رقیبهای فراوان و ذینفع در توسعه آموزش عالی بود.
از آپارتاید آموزشی خودداری شود
رئیس مرکز آزمون دانشگاه آزاد افزود: ما میخواهیم که نگاه عدالتمحورانه در آموزش عالی حاکم شود و از آپارتاید آموزشی خودداری شود. دانشگاه آزاد با وجود تلاشهایی که انجام داده، همیشه با کممهری مواجه و با این دانشگاه به صورت دوگانه برخورد شده است.
وی یادآورشد: به عنوان مثال هیچ کس ابلاغیه رئیس جمهور مبنی بر بررسی و ارزیابی وضعیت سایر دانشگاهها که رقیب دانشگاه آزاد هستند را جدی نگرفته و همه خواستار ارزیابی دانشگاه آزاد هستند. انتظار ما این است که یک نگاه عدالتمحورانه به این دانشگاه صورت گیرد.
علوی فاضل افزود: البته خوشبختانه طی دو سال گذشته در دولت تدبیر و امید همکاری وزارت علوم با دانشگاه آزاد بسیار خوب بوده و دانشگاه آزاد نیز در راستای برنامههای وزارت علوم حرکت کرده است.
اعتبار یکسان مدارک حضوری و غیرحضوری
وی در ادامه به اعتبار مدارک حضوری و غیرحضوری دانشگاه آزاد اشاره کرد و گفت: بر اساس مصوبه دومین جلسه شورای سنجش و پذیرش دانشجوی کشور که به ریاست وزیر علوم تشکیل میشود، اعتبار مدارک فارغالتحصیلان دوره با آزمون و بدون آزمون این دانشگاه یکسان است و دانشجویانی که غیرآزمون شرکت کردهاند از تمام تسهیلات مانند معافیت تحصیلی، وام، خوابگاه دانشجویی و حتی ادامه تحصیل ممتازین در مقاطع بالاتر برخوردار میشوند.
پدیرش بدون آزمون ۹۷ درصد دانشجویان در مقطع کاردانی و کارشناسی
وی در ادامه یادآور شد: در دوره کاردانی و کارشناسی این دانشگاه ۹۷ درصد رشته محلها بدون آزمون پذیرش می کنند و ما در حال حاضر ۵۰۰ هزار صندلی خالی در مقطع کاردانی و کارشناسی داریم که برای تمام این ۵۰۰ هزار نفر، استاد، کلاس و فضای آموزشی آماده است و همه بدون استفاده مانده است و بر همین اساس بخشی از این ظرفیتها را با دورههای تحصیلات تکمیلی جبران میکنیم.
بیشترین و کمترین رشته های مورد تقاضای دانشگاه آزاد
رئیس مرکز آزمون دانشگاه آزاد اسلامی در خصوص اینکه بیشترین رشتهها که بدون متقاضی هستند، در کدام گروه قرار میگیرند، گفت: در گروه علوم پایه رشتههای شیمی، فیزیک و ریاضی، در گروه منابع طبیعی، کشاورزی، برخی از رشتههای علوم انسانی مانند تاریخ، جغرافیا و باستانشناسی کمترین تقاضا را دارند و در رشتههای گروه علوم پزشکی حتی در مقطع کاردانی با بیشترین تقاضا مواجه بوده ایم و در رشته هنر نیز محدودیت ظرفیت داریم.
جذب سالانه ۵ هزار عضو هیات علمی در یک برنامه پنج ساله
علوی فاضل در خصوص جذب هیات علمی نیز گفت: در یک برنامه بلند مدت پنج ساله، دانشگاه آزاد سالانه پنج هزار عضو هیات علمی پذیرش خواهد کرد تا نیاز آن در رشتههای دانشگاهی به ویژه تحصیلات تکمیلی برطرف شود.
بورسیه دانشجویان دکتری در برخی رشته ها
وی در ادامه از بورسیه کردن دانشجویان دکتری خبر داد و گفت: ما در نظر داریم در برخی از رشتههای دکتری دانشجویان را بورسیه کنیم و بعد از تحصیل از این دانشجویان استفاده کرده و آنان را جذب کنیم.
کاهش فرایند جذب اعضای هیات علمی
وی ادامه داد: همچنین با توجه به زمان بر بودن فرآیند جذب هیات علمی، اخیراً با همکاری هیات عالی جذب شورای عالی انقلاب فرهنگی، این فرآیند به ۱۴۰ روز کاهش یافت و سرعت جذب هیات علمی افزایش یافته است.
پذیرش دانشجوی پژوهش محور
رئیس مرکز آزمون دانشگاه آزاد اسلامی در خصوص دکتری پژوهشمحور نیز گفت: این دوره با استقبال متقاضیان مواجه شده است. در دور اول حدود هزار نفر بعد از انجام مصاحبه و ارزیابیهای معدل پذیرش شدند که شرط معدل در رشتههای علوم انسانی ۱۸ و در سایر رشتهها ۱۷ است. ما امیدواریم هزار مساله و طرح سفارشی از صنعت و خدمات را در قالب تز دکتری پاسخ دهیم و مشکلات جامعه را حل کنیم
برای ارسال نظر از فرم زیر استفاده کنید