به گزارش سایت پی ان یو نیوز PnuNews.com دکتر سیدحسن هاشمی امروز در مراسم اختتامیه آزمونهای دانشنامه تخصصی و فوقتخصصی پزشکی در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در پاسخ به پرسش مهر افزود: دانشگاهها در زمینه جذب هیات علمی مستقل هستند، اما متاسفانه استقلالشان واقعی نبوده است.
وی یادآور شد: متاسفانه در ۳-۲ سال گذشته حتی یک نیروی هیات علمی هم نتوانستهایم جذب کنیم و دلیلش آن است که به معنی اسمی به دانشگاه استقلال دادهایم، اما رسما ردیف بودجهای در اختیار دانشگاه نبوده، ضمن آنکه ۸۰۰ نفر نیز در دانشگاهها بازنشسته شدهاند.
وزیر بهداشت اضافه کرد: با وجود اینکه ۱۸۰ هزارنفر دانشجوی علوم پزشکی داریم، اما تنها برای ۹۰ هزار نفر اعتبار پیشبینی شده است.
هاشمی تصریح کرد: افزایش تعداد اعضای هیات علمی نیازمند اعتبار است که ما برای این کار در قالب برنامه ششم و بودجه دولت که به زودی به مجلس ارائه میشود، برنامه داریم اما نیازمند این هستیم که نگاه به این مسئله هزینهای نباشد و سیاستگذاران به این امر توجه کنند.
وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی همچنین در این مراسم خطاب به برگزیدگان آزمونهای دانشنامه خاطرنشان کرد: ما نیازمند تغییر در برگزاری آزمونها هستیم تا امکان شرکت چندباره داوطلبان در طول سال فراهم شود و حقوق شرکتکنندگان در آزمونها تامین شود.
وی تاکید کرد: درست است که فناوری به کمک پزشکی آمده است، اما ما باید از سمت دانشمحوری به سمت مهارتمحوری حرکت کنیم و از توانمندی دانشآموختگان مراقبت کنیم؛ چرا که یک متخصص با جان مردم در ارتباط است.
وزیر بهداشت افزود: نباید آزمون شرایطی را ایجاد کند که شش ماه، ۹ ماه و حتی یک سال در طول یک دوره فرد را در خانه و کتابخانه نگه دارد، بلکه باید در بخش آموزشی هم حضور داشته باشند.
هاشمی با اشاره به اینکه خود تمام این دورانها را گذرانده و اکنون به عنوان یک معلم در جمع برگزیدگان حضور دارد، تاکید کرد: به هر جایی حتی استاد ممتازی هم که رسیدیم نباید فراموش کنیم که از کجا آمدهایم و تنها چیزی که مهم است این است که چقدر به درد مردم میخوریم
در حالیکه ۵۸ هزار میلیارد تومن یعنی یک چهارم کل بوجه مملکت به این وزراتخانه اختصاص داده شده است، این دیگر یک بهانه عجیب است یا شاید آقای دکتر هاشمی تصور میکنند که درآمد دولت ایران با دولت امریکا برابر است که هر روز یک ردیف جدید مطالبه می فرمایند. طرح تحول سلامت هم که کم کم در حال بروز نتایج اصلی خودش است: در ابتدا با افزایش ۳ برابری تعرفه های پزشکی (به قول ایشان واقعی نمودن تعرفه ها که نمی دانم نسبت به درآمد کدام قشر از مردم این مملکت، این تعرفه ها واقعی است) سهم بیمه ها در پرداختی هزینه ها بیشتر شد و لذا پرداخت از جیب مردم کمتر گشت البته بیمه ها هم از آسمان این تفاوت را جبران نکردند بلکه در بخش بیمه های تامین اجتماعی و خدمات درمانی از طریق سهم ویژه ای که برای این وزارت خانه در بودجه دو سال اخیر قرار داده شد یعنی دوباره همان جیب مردم، این مهم صورت گرفت و البته بیمه های خصوصی و تکمیل درمان هم ابتدا با افزایش حق بیمه یعنی مجددا جیب مردم و بعد هم کاهش سطح پرداخت به طرق مختلف تا جایی که اخیرا غالب این بیمه ها با مراکز درمانی و تشخیصی، قرار داد درستی ندارند و لذا مجددا مردم عزیز باید جبران این بخش را هم با جیب مبارک خودشان انجام دهند پس نتیجه طرح تحول این شد که بازهم همان جیب مردم مسول هزینه هاست فقط اینبار با تعرفه سه برابری و حالا چه کسی از این محل منتفع شده؟ همان پزشکان عزیزی که دکتر هاشمی معتقدند تعرفه شان واقعی نیست و باید بیشتر شود.
این نکته هم فراموش نشود در حالیکه دانشگاههای وزارت علوم از خالی ماندن صندلیهاشان دادشان به هواست، هر روز فراخوان جذب هیپت علمی دارند (برای چه ؟ نمیدانم) ولی وزارت بهداشت که کمبود پزشک دارد هیچ جذبی ندارد چون بودجه ندارد!!! یک چهارم بودجه کشور !!!